PROJECTINFORMATIE

On 18 februari 2017 by Daan van Reijn in Homepage

wijnhaven

Het nieuwe Wijnhavenkwartier maakt de Haagse skyline compleet

Als u Den Haag over de Utrechtsebaan nadert, dan ziet u een flink aantal torens in het centrum. Het meest opvallend zijn De Kroon en de nieuwe torens van twee ministeries: Veiligheid&Justitie en Binnenlandse Zaken&Koninkrijksrelaties. Nu deze ministeries een nieuw onderkomen hebben, kan Wijnhavenkwartier gerealiseerd worden. De nu nog witte en zakelijk ogende bebouwing waar eerst ambtenaren werkten, gaat er totaal anders uitzien. Met een totaal andere sfeer.

ai1
ai0

Van zakelijk naar vriendelijk
De voormalige ministeries zijn gebouwd in een stijl die in de jaren ’70 eigentijds en modern was. Nu kijken we daar anders tegenaan. De architect die het nieuwe Wijnhavenkwartier heeft ontworpen, wil een warmere sfeer creëren. Dat kan met kleur, vorm en materiaalgebruik. Daarom worden de gevels van het Wijnhavenkwartier uitgevoerd in natuursteen en keramische tegels in een zandkleur. Bovendien krijgt elk appartement een eigen balkon. Daardoor gaan de gevels er veel levendiger en aantrekkelijker uitzien. Dan past Wijnhavenkwartier naadloos in die fraaie, nieuwe Haagse skyline.

ai2
fase1

Een compleet nieuwe invulling
Het complex waar de ministeries van Veiligheid&Justitie en van Binnenlandse Zaken&Koninkrijksrelaties tot voor kort gehuisvest waren,  bestaat uit vier gebouwen: twee hogere torens en twee wat lagere bouwblokken. Kort geleden waren de gebouwen nog verbonden door een middenbouw, maar deze is inmiddels gesloopt! Zo ontstaan er twee op zichzelf staande bouwvolumes met elk een toren een lager bouwblok. Wijnhavenkwartier betreft het bouwvolume aan de zijde van het Centraal Station en de Kroon. Tevens ontstaat er door de sloop van de middenbouw een aantrekkelijke en aangename straat tussen Turfmarkt en Schedeldoekshaven. In deze nieuwe straat vindt u straks de huisadressen van Wijnhavenkwartier. Op de 5de tot en met de 19de verdieping worden 164 appartementen gerealiseerd. Daarboven komen nog eens 6 royale penthouses. Op de 2de tot en met de 4de verdieping is plaats voor de nieuwe Campus Den Haag van de Universiteit Leiden. De entree daarvan is op de begane grond. Aan de Turfmarkt en in de nieuwe straat is in totaal zo’n 1.300 m² beschikbaar voor winkels en horeca. Dat zorgt voor de sfeer op straat. Auto’s zijn welkom in de ondergelegen parkeergarage.

Wijnhavenkwartier:

  • 164 appartementen (32 koop)
  • 6 penthouses (koop)
  • 1.300 m² commerciële ruimte
  • 13.000 m² Campus Den Haag Universiteit Leiden
  • 2.100 m² kantoren (5e en 6e verdieping)
  • parkeren in ondergrondse garage
Bekijk bouwplanning
ai11
payoff